2012. július 31., kedd

Gasztro-Kacatéria 2.

...avagy nagyvilági csudaságok és puccparádék a konyhából és környékéről...

A Picard - egész Franciaország és e sorok írójának kedvenc fagyasztott-finomságos üzlethálózata - idén több sós "fagyi"-különlegességgel is kirukkolt, jó kis receptekkel toldva meg a kínálatot. Természetesen ezeket nem magában esszük, hanem különféle fogásokat bolondíthatunk meg velük, például salátákat, sülteket, de tengeri herkentyűkkel is nagyon ötletes, vagy akár carpaccio mellé is adhatjuk.
A következő ízekben kapható (esetleges ötletcsenés czéljából írom ide):
Pestos, Balzsamecetes céklás, Fekete olivabogyós, Kecskesajtos-nyári zöldséges, Hagymabefőttes, Foie Gras és Paradicsomos paprikás epres.


Az Etsy-n lehet a legtitubb kézműves dolgokat látni, ha az ember valami egyedire vágyik, például én egy-két éve bukkantam Yevgenia kézzel festett vadvirágos porcelánpoharaira, és azóta is rendszeresen odaszörfölök nézegetni egy kicsit őket, mert lenyűgözően finomságos darabok.


Azt hiszem még soha nem láttam olyan szép, antik hatású receptkönyveket, mint amiket Győrfy Andrea készít, mindegyik egy igazi műalkotás, és a konyha dísze. A Boróka Otthonboltban lehet szert tenni ezekre a csodákra, és írni beléjük sok-sok családi receptet az utókor számára.


Romantikus vonalon maradva még szeretném megmutatni a világ feltehetően leggyönyörűbb viktoriánus tojástartóját is, amivel - titokban megsúgom - immáron jómagam is rendelkezem, és amiben olyan hercignek érzik magukat a tojások, hogy igencsak vonakodva hajlandók a serpenyőbe ugrani, ha füttyentek.


WebBoltMutogató - My Sweet Boutique
Ezen a héten egy olyan butikot mutatok, amit bátran nevezhetünk a csinos-csomagolás walhallájának, kapható itt minden, amivel feldobhatjuk az ajándékba szánt sütit, cukorkát, vagy akár a délutáni teazsúrt. A kedvenceim a feliratos etikettek, a virágos popcorn dobozok, a bevásárlólista-tömb, a mindenféle rendű és rangú muffinpapírok, az öntölthető teafilterek kicsi felhőkkel a végükön, matricák-matricák minden mennyiségben, az aranyos formájú butéliák, a színes szívószálak, a kínaikajás dobozok és a czukorkászacskók.

9 komment:

lillacska írta...

óó... ez tényleg a legszebb tojástartó!

ebben tartod a hűtőben is, vagy csak bevetés előtt várakoznak itt?
:)

Mademoiselle írta...

ugyehogyugye? :-))
Megmondom őszintén, én nem szoktam hűtőben tartani a tojásokat, hanem kint a kamrapolcon, ezt meg bent a konyhában, hogy mindig legyen kéznél tojás ha kell a főzéshez. :-)

Laucica írta...

Óóóóóóóóó Picard.... óóóóóóóóóó Picard.....óóóóóóóóóó a Hakao és a Xiu Mai (kínai falatkák, amiket a párolóban kell csinálni), óóóóójajjjnekem! És a csigájuk is nekik a legjobb a fagyasztott kategóriából és jaj a kínai falatkáik!
(azokat a fagyikat láttam, de Nizzában van a híes Fenocchio, ahol kb 100 fajta fagyit árulnak, és egyszer megkóstoltam viccből a paradicsomos-bazsalikomosat, sajnos a kukában végezte, azóta nem tudja felkelteni a kíváncsiságomat az ilyen)
Ilyen tojástartóban én is lennék tojás, mellesleg!

Névtelen írta...

Nagyon örültem neki, amikor újraindítottad a blogodat, gyakran benézek, hátha van új recept. Remélem, nem végleges a szünet. Ugye??:)

Kata

linuxxx írta...

Már lassan egy éve nincs új bejegyzes, pedig nekem nagyon hiányzik...aggódjunk? :)

anna írta...

helo, nem folytatnad, hm? hianyzik a blogod.

kr írta...

Good... dit blog interessant en nuttig
obat sakit maag yg alami

katalin írta...

Jól néz ki :)

gemini support number írta...

Unable to purchase and sell the Bitcoin in Blockchain
Are you unable to purchase and sell Blockchain Number
the Bitcoin in Blockchain? If yes, don’t worry at all as you can take fruitful assistance from the well-experienced experts by dialing Blockchain helpdesk number at 1-888-764-0492 and get all the required procedure and steps to purchase and sell the Bitcoin. The Blockchain team is available around the corner for assistance. You can approach them at any point in time as you will not find any time-barriers in their services and are functional throughout the year.
Blockchain customer support number
Blockchain Number
Blockchain Contact Number
Blockchain Toll Free Number
Blockchain Support Number
Blockchain Phone Number
Blockchain Helpline number
Blockchain Support Phone number
Blockchain Customer Support
Blockchain Customer Service
Blockchain Customer Service Number
Blockchain Wallet phone Number
More visit:- https://www.cryptophonesupport.com/wallet/blockchain/