2012. július 25., szerda

Petites Cuilléres, avagy a kanalas falatkák II.

Ma az étvágygerjesztő falatkák-rovat egy újabb bejegyzésével jelentkezem, két egyszerű és gyorsan elkészíthető kanálverzióval.

3. Főtt fürjtojás majonézzel, reszeltsajt-fészekben, köménymaggal megszórva
A fürjtojásokat 3-4 percig főzöm forrásban lévő ecetes vízben, majd jéghideg vízzel leöblítem és megpucolom. A kanalakra reszelt sajtot halmozok, majonézt nyomok rá, és elhelyezem rajta a félbevágott főtt fürjtojást, majd megszórom köménymaggal.


4. Füstölt lazac, kapros szósszal nyakonöntve
Ezt a legegyszerűbb összedobni, a füstölt lazacot a boltban, a kapros öntetet pedig az IKEA-ban vettem, és egyszerűen egymásrapakoltam őket. Esetleg egy kis citromlét is csurgathatunk rá, de anélkül is nagyon finom.

__________

Előző rész:
Petites Cuilléres, avagy a kanalas falatkák I.