2007. december 11., kedd

Gratin de patate douce

Csőben sült édesburgonya

Ez a post azoknak szól, akik még nem döntöttek édesburgonya-ügyben. Már tudniillik, hogy szeretik-e vagy sem. Ha még nem sikerült egészen megszeretni, én is tudok ajánlani egy alternatívát, amivel talán sikerül belopnia magát a szívekbe, mert szerintem igazán méltó rá.

Mi vacsorára szoktuk enni, hideg, viharos estéken. Épp csak megpucolok gyorsan 3-4 nagyobb darabot, felkockázom, a fedeles jénaimba dobálom, majd a mikróban felolvasztok 2 magy evőkanál vajat, amibe aztán fél teáskanál őrült fahéjat és egy evőkanál barnacukrot keverek, és egyszerűen meglocsolom vele a krumplit. 220 fokon lefedve párolom 15-20 percig, aztán fedél nélkül sütöm még 5-7 percig, és már kész is.
Illatos, édes, puha és krémes.

This picture is made by Don West

2 komment:

Tyria írta...

Kedves Mamzelle!
Első kommentem elszállt! Oda se neki, kitartó vagyok! Az édesburg. vezetett el idáig! Nagyon örülök Neked. Imádom a francia chansonokat (a maiakat főleg!!), musicaleket, rock operákat és a fr. nyelvet. Ha most finom, igazi francia receptekre is vadászhatok jó zene közben, az az igazi! Ráadásul francia gasztroblogokat is látok itt! Sok szabad időt kívánok Neked és jó blogolást!

Mademoiselle írta...

Szia Tyra :-)
Köszönöm a kedves szavakat, és nagyon örülök, hogy tetszik a blogom :-)
Légy üdvözölve :-)
Itt is vannak ám elszórva néminemű zeneszámok, főleg legalul :-)