2012. július 9., hétfő

Tarte fine à la tomate et moutarde à l'ancienne

Mustáros-paradicsomos tortácska

Klasszikus előétel (vagy könnyű vacsora), gyors, ízletes, és mutatós, az egyik kedvencem.

Hozzávalók:

- vajas levelestészta
- 4 paradicsom
- dijoni mustár (erős és mustármagos)
- olivaolaj
- só, bors

Vékonyra nyújtom a levelestésztát, és egy kisebb keverőtállal, vagy levesestányérral kiszúrok belőle két kb. 18-20 centi átmérőjű kört, megkenem mustárral, és a vékonyra szeletelt paradicsomokat szépen elrendezem rajta. Meglocsolom egy kevéske olivaolajjal, sózom, borsozom, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Ilyen sitty-sutty elkészül.

_________
(Kiejtés: tártöfin á lá tomat e mutárd álánszienn)