2012. július 8., vasárnap

Revenir, avagy a visszatérés...

Nagy csacsiság és bűnös pökhendiség volt tőlem annak idején, alig egy-két éves franciaországi tartózkodás után francia gasztroblogot indítani, jóformán semmit sem tudtam a francia konyháról, se az alapanyagokról, és a főzés tudományában sem voltam egy nagy májer. Most, négy évvel később már tudom, hogy milyen sokat nem tudok, viszont ezalatt az idő alatt kóstoltam, főztem és tanultam annyit, hogy érdemesnek gondoljam egy helyen összegezni az évek során jól bevált receptjeimet a cuisine bourgeoise, azaz a hagyományos polgári konyha világából.

Épp Julia Child könyvét - Életem Franciaországban - olvasom, és ez adta meg a végső lökést, hogy újrakezdjem a blogot, bár én soha nem leszek egy Julia Child, azért a főzés nekem is ugyanolyan öröm, és szívesen megosztom másokkal.

Átnéztem a régi posztokat, és csak azokat tartottam meg, amiket most is betennék a blogba, kicsit kipofoztam, és ezúton értesítem a Nagyérdeműt, hogy újraindul a La Revue Rose, megújulva, kiglancolva, de nem flancolva.

Bon Apetit!

8 komment:

linuxxx írta...

Szia, en nagyon orulok,h vegre visszatertel,es ne degradald le a regi receptjeid! En szerettem oket,bar teny,h a 40 fokhagymas csirke az uberkiraly,az pedig orok :))))

Mademoiselle írta...

Szia!
A 40 fokhagymás csirkés posztot meg is tartottam, mert az tényleg überkirály :-)

Gabojsza írta...

De jó, de jó! Örömmel foglak olvasni újra!:-)

Mademoiselle írta...

Szia Gabojsza, üdv nálam újra :-)

vjudit írta...

Ez szuper! Tiszta kiváncsi vagyok. :)

Doctor Pepper írta...

hát ez tök jó. nagyon örülök neked.

Mademoiselle írta...

szia! (integet)

Nitta írta...

Szia!
Örülök Neked, régen olvastam a blogod, el volt mentve kedvencek közé és néha rányomtam próbaképp, hátha, meglepődtem és megörültem, hogy ismét írtál, neki is állok olvasgatni. :)