2012. július 23., hétfő

Gasztro-Kacatéria 1.

avagy nagyvilági csudaságok és puccparádék a konyhából és környékéről...

A régi blog sikerére tekintettel ezúttal rovatot indítok a témából, hetente-kéthetente megmutatok pár gasztronómiával kapcsolatos kacatot, amivel jártamban-keltemben találkoztam.

Érdekes jelenségre figyeltem föl az elmúlt hónapokban: újra kezd divatba jönni nagyanyáink tekerős kézi habverője, egyre több cég gyártja megint, és bár fel nem foghatom hogy mire jó, de kell nekem egy ilyen.


Elixia Or - A 24 karátos aranylemezkékkel dúsított házi limonádé kimeríti a puccparádé fogalmát, ám a cég éppenséggel nem kezdő már a limonádé-palackozásban, mivelhogy 1865-ben alapították ezt a francia céget, és nagy gondot fordítanak rá, hogy a legkiválóbb alapanyagokból keverjék. Friss ásványvizet tartalmaz a svájci Jura hegységből, finomítatlan nádcukorból és igazi citromból áll, nem használnak hozzá semmilyen mesterséges ízfokozót.


A Reisenthel táskái és kosarai különösen befészkelték magukat a szívembe, mivel nagyon praktikusak és teherbíróak (már évek óta használok egy sima zöld bevásárlókosarat, cipelek benne rengeteg sok kilót, de még csak meg se roggyant), de erre a fedeles hűtőtáska-kosárra különösen fáj a fogam, pláne ebben a nyári hőségben, amikor már azalatt kiolvad minden fagyasztott áru, míg a hűtőpulttól elérek a pénztárig. Persze sima hűtőtáskával is tudom kezelni a helyzetet, na de ezzel a kosárral milyen csini lennék már...!


Ez semmi különös, csak egy papírtörlő reklám, amivel tele vannak a főzős újságok mostanában, csak azért mutatom be, mert különösen ízlésesnek találom, nagyon tetszik. Ötletes és szép.


W
ebBoltMutogató - Lindsay Interiors
Néha olyan bájos kis webboltokra tudok bukkanni, ahonnan - ha tehetném - nagyjából mindent felvásárolnék, aztán bezsúfolnám őket a házamba, és csak gyönyörködnék bennük napestig. A Lindsay Interiors pont ilyen, mindenféle csudaságot lehet benne kapni, ami véleményem szerint alapvető fontosságú a napi túléléshez, például bonbonos üvegeket, meg fa alakú bögremérő-készletet, de madarasat, meg szitakötős kanálkákat is... hát nincs igazam?


Melyik kacat tetszett a legjobban?



3 komment:

negyvenketto írta...

óóóóóóÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓóóóóóó!
az a mérőbögrefa...!

Flier Judit írta...

Jaj, az a bonbonos üveg! Azt hiszem, cérnákat tartanék benne, ha nem lenne szentségtörés... (Már egy órája gondolkodtam azon, hol láttam én is ezt a hirdetést, aztán csak leesett, hogy a Marie Claire Idees-ben :)

Mademoiselle írta...

Igen az az egyik állandó forrásom :-))