Rengeteg formában tálalhatók a falatkák, pici poharakban, pinduri tányérkákon, kanálkákban, apróra vágott szendvicskenyéren, vagy más "canapé"-n tálalják fel őket, a legelképesztőbb variációkban, színek szerint, ízek szerint, végtelen a kombinációk száma. Általában a vacsora előtti poharazásnál fogyasztják, pezsgő, koktél vagy bor mellé, és minden háziasszony igyekszik lenyűgözni vendégeit a kreációival. (Engem mindig le is nyűgöznek!)
Hozzánk viszonylag ritkán jönnek vendégek, akiket elkápráztathatnék a falatkáimmal, úgyhogy én saját magunkat kényeztetem velük, imádok pepecselni az előkészítésükkel, a férjemet pedig nemigen kell noszogatni a kóstolgatásra.
Elsőként két egyszerű, de különleges variációt mutatok meg a kanálkásak közül, de minden héten készítek majd párat ötletadónak, így ebből a témából ezennel rovat indul.
1. Fügelekvár + foie gras + frissen őrült színes bors
A füge és a hízott kacsamáj klasszikus párosítás, nagyon érdekes elegyet képez az édes és a sós-borsos ízek ilyetén keveredése.

2. Fekete olivabogyós tapenade + friss mozzarella + pirított szezámmag
A tapenade provanszi szendvicsre való kencefice, amit házilag is könnyű elkészíteni, mindössze olivabogyót, kapribogyót és olivaolajat kell hozzá összeturmixolni, és így mozzarellával, meg ropogós szezámmaggal több ponttal javul az élvezeti értéke.

0 komment:
Megjegyzés küldése