2007. november 9., péntek

Saumon en croûte de pesto

Ropogós pestokéregben sült lazac

Nem, nem bírok leszokni a lazacról! 25 évnyi lazachiányt kell bepótolnom a szervezetem számára, és ki tudja mit hoz a jövő? Addig kell lazacot enni, amíg viszonylag olcsón és bőségesen a rendelkezésemre áll. Ámbátor mostanában a lepényhalat is megszerettük, és gyakran kísérletezem ismeretlen nevű tengeri halakkal, de a lazacot eddig nem múlta fölül semmi.



Hozzávalók:
- pár szelet lazac
- pesto
- száraz kenyér
- citromlé

Egy kis tepsi alját picikét kiolajozom, szépen sorban ráhelyezem a lazac vagy egyéb tengeri hal szeleteket, megsózom, és meglocsolgatom őket egy kevés citromlével. Egy aprítóban összeturmixolom a pestót a szárazkenyérrel, majd a zöld masszát a halszeletek tetejére kanalazom és egyenletesen eloszlatom rajtuk, hogy alaposan beborítsa mindenütt. Ez a bunda.
A 200-220 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, majd zöldsalátával és háromfélerizzsel tálalom ebédre :-)

2 komment:

Névtelen írta...

Mi az a pesto?

R.
(Gasztronómiai analfabéta)

Mademoiselle írta...

itt van egy jó kis leírás róla:
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/fuszer/pesto.html

Szoktam házipestót készíteni, ha találok igazán szép és friss bazsalikomot, de nincs mindig kedvem pepecselni vele, úgyhogy általában tartok itthon boltit is.
A Sacla termékeit szeretem a legjobban:
http://href.hu/x/3wqs

De a Barillának is van pestoja, és ezt tuti lehet Magyarországon is kapni. A tészták mellett keresd, zöld trutyi a tésztaszószok között :-)
http://www.lamarche.com.tw/upload/1_648/CO0120-b.jpg

Végül itt találsz egy rakás más receptet más gasztrobloggerektől, hogy mi mindenre lehet használni még a pestót :-)
http://gasztro.miner.hu/?q=pesto&x=51&y=10