2007. május 2., szerda

Rillettes de thon a l'aneth

Kapros tonhalpástétom

Hozzávalók:

- 2 bouchées
- 1 konzerv olivaolajban áztatott tonhalfilé
- 1 citrom leve
- majonéz
- 4-5 aszalt paradicsom (ha lehet, olajban marináltat használjunk)
- friss kapor

A tonhalról leöntöm az olajat, villával morzsásra nyomkodom, és a citromlével meg a majonézzel egy kellemes krémes, és savanykás ízű masszát keverek belőle. Közbe hozzáadom a kaprot és a kis cafatokra szabdalt paradicsomot, majd egy-két órán keresztül hagyom pihenni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. A sütőben kissé felmelegített bouchées-ba csak közvetlenül tálalás előtt töltöm, mert különben könnyen szétázik a tészta, tapasztalatból mondom...


8 komment:

Mademoiselle írta...

Próba. Egy-kettő-három. Halló! Halló!

stofi írta...

majonez helyett jughurt? vagy joghurtos majonez? na, majd kiprobalom. remek eloetel lesz belole. :)

mademoiselle írta...

majonéz helyett jughurt tuti nem megy, annak teljesen más az íze meg az állaga is. A tunafish alapja mindenképpen a tonhal, majonéz és citromlé, viszont a joghurtos majonéz nem rossz ötlet.
Ha csak azért akarsz cserélni, mert félted a "vonalaidat", akkor felesleges, nincs benne sok majonéz, csak kb egy fél diónyi mennyiség. :-)

Rita írta...

Szép a blogod és ez nagyon gusztán néz ki ám :)

maci írta...

Gratulálok! Nagyon szép, és nagyon gusztusos a blog! A képek úgyszintén! Persze az új géphez is gratula, sok örömöd legyen benne! :o)

Mademoiselle írta...

Köszönöm Maci és Rita :-))) kedvesek vagytok!

Fűszer és Lélek írta...

Jaj de jó kis blog! Nindig is érdekelt a francia konyha! Remélem sűrűn frissíted majd! Nagyon szép : )
Eszter

hedgie írta...

én csak simán vigyorgörcsöt kaptam már a képektől is :DD